submit


Marriage wis unik lan komponen masalah ing Mexican budaya. Agomo punika komponèn utama sing penting kanggo akeh Meksiko sak sing engagements lan pernikahan. Jender tradisional peran sing ngartekno pengaruh ing Mexican kekawin. Padha mengaruhi status lan income saka akeh individu lan mbok menawa katon kanggo ngagengaken domestik penyalahgunaan. Mexican manten biasane dadi rakulino kanggo kang ibu rumah tangga lan full-time ibu. Miturut kanggo saben budaya artikel ‘Budaya saka Meksiko,’ wanita lan wong-wong melu ing ekonomi ing. Senajan ana uga tambah ing wanita njupuk proyek, wanita isih mung nggawe nganti watara karyawan ing panggonan makaryo. Wanita sing duwe proyek biasane ora breadwinners saka kulawarga. Padha biasane wis rampung kurang pendidikan saka wong-wong wis rampung lan entuk dhuwit kurang saka padha entuk. Lanang lan wadon duwe peran beda-beda ing sing kekawin sing menehi wong-wong mau macem-macem kesempatan lan panguwasa. Wanita duwe peran saka ingkang anak-anake bab moralitas lan agama. Meksiko wis utomo iman Katulik, kang ngartekno kena pengaruh wanita peran. Wong-wong sing viewed minangka kepala kulawarga, kang tegese padha duwe pengaruh pinunjul liwat masalah utama lan pancasan kanggo kulawargané. Kanggo kayata, akeh leluhur nggawe aturan sing wadon sing ora tanggal nganti padha sing lawas taun. Meksiko biasane miwiti kanggo tanggal ing ngawasi kahanan. Akeh wanita lan wong ketemu saben liyane sak paseo, tradisional lumaku karo lanang arep menyang salah siji arah lan wanita menyang liyane. Sing engagements sing biasane dawa. Miturut penulis Sasak Raja artikel ‘Naleni simpul Tali,’ umur rata-rata kanggo brides ana watara lan sing grooms ing ndhuwur. Wong biasane menehi mangsa garwa janji dering digawe saka salaka kanggo nuduhake yen padha rencana kanggo omah-omah wong-wong mau. Dering sing rusak sadurunge nyata engagement kanggo nduduhake sing lagi serius saperangan. Meksiko ora duwe laku umum saka noto kekawin. Nalika katresnan utami fokus ing marriage, akeh wong pangarep-arep sing palakrama bisa nyedhiyani wong karo ekonomi keamanan lan mobilitas munggah. Ana ngartekno tingkat kurang saka divorce. Sanajan pegatan sing legal lan gampang kanggo njaluk, ana meksa sosial kanggo tetep bebarengan. Katulik, utomo iman ing Meksiko, pracaya sing divorce utama pelanggaran marang gusti Allah. Akeh wong sing njupuk sing agama akeh ora arep kanggo laku dosa dening divorcing sing pasangan. Domestik panganiaya iku penting jeksa agung bisa ngetokake ing Mexican budaya. Miturut BBC News, Mexico City, artikel ‘Domestik Panganiaya Stalks Mexican Wanita,’ liwat, wanita lan bocah-bocah wadon padha dipatèni antarane lan. Ana akeh kedadosan saka beatings, emosi penyalahgunaan lan rudo pekso. Ide sinetron televisi nuduhake malah nggambar gruesome panganiaya menyang wanita, kang desensitizes sawetara wong pracaya sing domestik panganiaya iku normal. Theresa Pickett wis ditulis wiwit. Dheweke lulus saka Flagler College karo Bachelor of Arts ing sajarah lan Vanderbilt University karo Master Pendidikan ing pawiyatan pendidikan. Minangka certified guru sing entuk ETS Pangenalan saka Keunggulan kanggo kados pundi praktekipun II Sd Pendidikan, dheweke wis diterbitake ing Mahasiswa Sutradara Majalah lan Model Urip Majalah

About