submit


Lola Déjà Vu Delgadillo Vargas diwiwiti dawa dheweke karir minangka jinis buruh ing Meksiko ing umur. Sawise teka metu kanggo dheweke kulawarga minangka transgender, dheweke wis ora ono kanggo pindhah. Jinis karya iki carane dheweke slamet. Saiki, taun mengko, Lola wis dadi pasukan kanggo owah-owahan. Minangka sekretaris umum saka nirlaba Agenda Nacional Politik Trans de México (Nasional Trans Politik Agenda saka Meksiko, utawa ANPT), dheweke galak pengacara kanggo kamulyan lan podo kanggo jinis buruh lan LGBTQ wong ing Meksiko. A sawetara minggu kepungkur, aku wis ing hak istimewa saka ngandika kanggo Lola liwat Skype. Kene dheweke crita, kang uga crita perjuangan, lan organisasi sing duwe dijupuk munggah. Wigati: iki interview iki conducted ing spanyol lan wis diterjemahaké lan diowahi kanggo kajelasan lan dawa. Wiwit minggu pisanan aku miwiti minangka jinis buruh ing, aku nandhang hak-hak manungsa abuses dening institusi umum. Polisi bakal kenek kita, planggaran kita, ngunci kita munggah kabeh ing pretense sing kita padha nyebar HIV. Kita miwiti njupuk informed lan mbelo dhéwé. Kita makarya karo jinis buruh’ organisasi kanggo ngajari wong-wong sing kita padha ora nyebar HIV. Badan kita padha kita pribadi yen badan kita mandegake digunakake, kita ora bisa nggawe urip. Banjur wiwit, aku wis digunakake kanggo luwih saka taun kanggo ngatur lan nglindhungi jinis buruh. Kita lagi tansah ngewangi kita kolega ngerti apa hak sing, amarga yen kita ora defend dhéwé panguwasa bisa extort kita, kunci us munggah, etc. Nanging sawise nalika kita temen maujud sing kita bisa ora mung bantuan wong defend piyambak, kita uga kudu kanggo owah-owahan ing hukum. Ing bab paling gedhe kita wis ndhukung sing jinis karya punika karya kaya sembarang proyek liyane. Views masyarakat kita minangka mlaku-mlaku vaginas, mlaku-mlaku penises, mlaku-mlaku cangkeme. Sing kang kok ana supaya akeh rojo pati saka jinis buruh. Amarga wong-wong view kita minangka obyek, ora minangka wong karo hak-hak. Kita lagi tansah reiterating sing, mung amarga kita lagi jinis buruh, kita wis ora mandegake kang manungsa. Uga, iku pancene telung organisasi sing kabeh karya bebarengan menyang gol padha: ANPT, Gerakan de Trabuco Seksual de México (Mexican Jinis Gerakan Buruh’), lan Abang de Tumindak Caudatan México Warna (Warga’ Tumindak Jaringan kanggo Warna Meksiko). Ndhuwur kabeh, kita perang kanggo nglindhungi jinis hak-hak buruh’. Lan organisasi sing mimpin dening jinis buruh kita. Kita wis makarya karo pamaréntah federal lan ing Mexico City pemerintah kanggo taun. Kita priksa manawa aturan nganggep jinis buruh lan seksual bhinéka. Contone, nalika padha nggawe ing Mexico City konstitusi, kita wanted kanggo sebutno jinis karya. Ana uga umum hukum bab manungsa perdagangan menungso sing criminalizes jinis buruh, supaya kita bisa kanggo defend kita hak-hak manungsa. Taun iki, salah siji saka kita trans kolega iki dipatèni ing Mexico City. Polisi padha tengen ana, lan padha nahan wong sing iya iku. Nanging sing wengi padha padha dirilis wong, ing pretext sing mati wong wadon wis ora ngajokake complaint. Sawise sing, amarga wong-wong temen maujud ana bakal ora jalaran, ana rojo pati ing dina. Kita tindak kanggo pamaréntah lan nuntut kaadilan. Saka paten pinaten kanggo pungkasan, ana owah-owahan gedhe cilik pungkasan wis file karo luwih saka, kaca (pisanan wis mung sawetara). Padha di ajeni dheweke minangka wong nyata amarga kita karya. Telung sasi mengko, ana paten pinaten liyane. Kita kolega weruh langkah-langkah kita wis dijupuk, supaya padha nuntut sing panguwasa nyegah wong sing wis matèni dheweke. Kita weruh kita kolega dadi kaparingan kasektèn. Padha marang kita, kita tau panginten bisa dadi perlu. Nanging saiki yen wong wis discriminated nglawan, padha wis ngerti carane kanggo nggawe pratelan kita ora maneh kudu marang wong-wong mau carane. Iku apik tenan kanggo ndeleng sing saiki padha bisa pratelan hak. Ana kang uga wis owah-owahan liyane. Kene ing Mexico City padha ora menehi pitulungan kanggo trans wong utawa jinis buruh, nanging thanks kanggo karya kita saiki padha bisa njaluk keuntungan sing. Saiki yen wong ora bisa amarga padha babras dening domestik panganiaya, padha bisa njaluk bantuan psikologis lan stipend saben sasi. Iku ora akeh, nanging iku mbantu wong-wong mau urip. Kanggo taun aku kerjo marang saiki. Wong wis nyoba kanggo matèni kula luwih saka kaping. Kita tau tak support. Saiki kita kudu support, thanks kanggo organisasi kaya Oak Foundation lan HIP. Iku langkah ageng. Wayahe Oak miwiti ndhukung kita mandegake perlu kanggo padha sumelang ing bab carane kita padha arep kanggo mangan dina sabanjure. Iku kasedhiya kita gaji lan diijini kita kanggo miwiti ngarahke ing professionalizing kita karya. Banjur wiwit, kita wis thukul saka tim loro kanggo wolung. Kita duwe komputer, telpon, lan internet. Kita wis dadi titik referensi kanggo federal lan pemerintah lokal, lan pemerintah saka negara liyane. Kita wis mbantu nggawe protokol kanggo federal police, pengadilan, lan kesehatan sekretariat bab carane kanggo ngormati hak-hak buruh jinis. Kita wis tansah ngandika sing kita padha ora arep toleransi kita arep bab. Iku ora cukup kanggo wong ora kanggo matèni kita, kanggo wong ora kanggo planggaran kita. Kita arep wong kanggo ngormati kita. Wong-wong ngomong jinis karya paling tuwa profesi ing donya. Ana liyane lawas proyek fishing, mburu nanging jinis karya wis mesthi wis bagéyan penting saka sajarah djalmo manungso. Ora amarga kita ngedol badan kita, nanging amarga kita ngedol layanan perusahaan. Kanthi mengkono iki kita padha ora mungkasi kang wong. Akeh kita jinis buruh duwe ibu, bapa, anak sing gumantung ing kita. Saben wektu wong babras kita, lagi uga natoni wong. Lola Déjà Vu Delgadillo Vargas diwiwiti dawa dheweke karir minangka jinis buruh ing Meksiko ing umur. Sawise teka metu kanggo dheweke kulawarga minangka transgender, dheweke wis ora ono kanggo pindhah. Jinis karya iki carane dheweke slamet. Saiki, taun mengko, Lola wis dadi pasukan kanggo owah-owahan. Minangka sekretaris umum saka nirlaba Agenda Nacional Politik Trans de México (Nasional Trans Politik Agenda saka Meksiko, utawa ANPT), dheweke galak pengacara kanggo kamulyan lan podo kanggo jinis buruh lan LGBTQ wong ing Meksiko. A sawetara minggu kepungkur, aku wis ing hak istimewa saka ngandika kanggo Lola liwat Skype. Kene dheweke crita, kang uga crita perjuangan, lan organisasi sing wis dijupuk munggah. Wigati: iki interview iki conducted ing spanyol lan wis diterjemahaké lan diowahi kanggo kajelasan lan dawa. Wiwit minggu pisanan aku miwiti minangka jinis buruh ing, aku nandhang hak-hak manungsa abuses dening institusi umum. Polisi bakal kenek kita, planggaran kita, ngunci kita munggah kabeh ing pretense sing kita padha nyebar HIV. Kita miwiti njupuk informed lan mbelo dhéwé. Kita makarya karo jinis buruh’ organisasi kanggo ngajari wong-wong sing kita padha ora nyebar HIV. Badan kita padha kita pribadi yen badan kita mandegake digunakake, kita ora bisa nggawe urip. Banjur wiwit, aku wis digunakake kanggo luwih saka taun kanggo ngatur lan nglindhungi jinis buruh. Kita lagi tansah ngewangi kita kolega ngerti apa sing hak sing, amarga yen kita ora defend dhéwé panguwasa bisa extort kita, kunci us munggah, etc. Nanging sawise nalika kita temen maujud sing kita bisa ora mung bantuan wong defend piyambak, kita uga kudu kanggo owah-owahan ing hukum. Ing bab paling gedhe kita wis ndhukung sing jinis karya punika karya kaya sembarang proyek liyane. Views masyarakat kita minangka mlaku-mlaku vaginas, mlaku-mlaku penises, mlaku-mlaku cangkeme. Sing kang kok ana supaya akeh rojo pati saka jinis buruh. Amarga wong-wong view kita minangka obyek, ora minangka wong karo hak-hak

About