Nalika aku pisanan dipindhah menyang Meksiko kanggo manggon karo Mexican partner, aku ngeweruhi sawetara bab-bab sing keganggu kula. Siji ana wong kang komentar, tjara penasaran nalika aku ora ana ing swasana ati kanggo linger ing garis nganti telung AKU lan disenengi arep ngarep piyambak, ninggalake sandi partner konco ing pihak aku iki mestine kanggo ngenteni wong. Liyane ana waiters’ gumun nalika aku ngangkat munggah bill ing restoran utawa bar tinimbang ngeculke sandi partner mbayar.

Aku manteb ing ati bab kepinteran lan positif kasil saka patemon nganti juragan, wong wadon, takon kula apa bojoku sarujuk karo kaputusan gadhah -kanggo — kantor proyek. Kanggo ndhuwur iku mati, dheweke uga takon kula sing bakal njupuk care saka siji-taun-lawas putri nalika aku bakal dadi ing karya minangka yen dhilahm iki mung tanggung jawab sandi.

Aku iki floored

Aku rauh temen maujud sing, ing Meksiko, akeh isih pracaya ing divisi tradisional peran jender wong nggawa ing dhuwit, wanita ngaturake piyambak kanggo rumah tangga. Miturut sinau dening Organisasi kanggo Economic Cooperation lan Pembangunan, ing Meksiko, mung patang puluh lima wanita antarane umur nembelas lan sing dipunginaaken (OECD rata-rata iku), durung wanita nindakake liwat persen saka dibayar kluwarga karya lan ngrawat. Taun sawise interview kedadean, aku isih njaluk subtle pesen saka putri kang guru sing aku salah siji sing tanggung jawab kanggo kinerja dheweke ing sekolah bojoku mati pancing. Diskriminasi lan ketimpangan Mexican wanita sing dina-dina masalah. Akeh wanita ora bisa nemokake karya utawa entuk financial kamardikan amarga ana kamungkinan saka wong-wong mau njupuk ngandhut. Ing sawetara deso komunitas, wanita sing ora diijini kanggo milih utawa duwe kanggo milih miturut pilihan saka bojone, lan isih ana bocah-bocah wadon sing ora diijini kanggo pindhah menyang sekolah mung amarga padha sing wadon. Panganiaya iku uga dadi masalah pinunjul ing Mexican wanita kang urip. Miturut National Institute of Statistik lan Geografi, luwih saka wanita liwat limalas taun wis nandhang ing paling siji kedadean saka emosi, seksual, lan ekonomi, lan kekerasan fisik. Meksiko Kutha transportasi umum dijenengi kaloro paling mbebayani kanggo wanita antarane limalas kutha-kutha gedhe ing donya saka sawijining kedhaftar wadon sing dilapurake duwe wis nggawe coro sexsual kena utawa kétoké kesel, dibandhingake kanggo sangalas ing London. Kanggo nyegah utawa ngurangi kamungkinan saka dadi korban saka jawatan seksual ing umum spasi, aku sijine adoh kathok cendhak, rok cendhak, ageman lan shirts karo cleavage, lan dadi bagéan saka patang puluh wanita sing seneng nganggo sandhangan sing nggawe wong kurang atraktif ing supaya kanggo diminish ing resiko. Aku sinau sing iku ora aman kanggo kula kanggo njupuk taksi piyambak, supaya saben wektu aku perlu kanggo njaluk panggonan ing awal morning utawa pungkasan ing wayah wengi, aku milih di Uber. Iku menehi kula kesempatan kanggo ngirim auto kanggo sandi partner lan wong bisa tindakake gerakan langkah dening langkah nganti aku njaluk kanggo tujuan sandi. Awon saka iku wanita sing dianakaké tanggung jawab kanggo kadurjanan padha nandhang sangsara. Nalika Mara Castilla, a -taun-lawas mahasiswa, ilang sawise nindakake kulo karo Citify, misogynistic tafsiran flooded jaringan sosial, ngluputake dheweke kanggo gadhah fun karo kanca-kanca, nari karo wong-wong manca, tetep pungkasan ing garis, minangka njupuk tahap, lan arep ngarep piyambak, kang, miturut panemu kang, mimpin kanggo dheweke ngilang lan paten pinaten. Senadyan negara miskin saka hubungan kanggo wanita ing Meksiko, wis ana gagasan lan ngukur ngarahke ing nyegah panganiaya lan diminishing ketimpangan jender. Transportasi umum lan pribadi panyedhiya ing CDMX lan liyane gedhe Mexican kutha wis ngenalaken sawetara solusi kanggo nyegah seksual panganiaya, kayata wanita-mung mobil sepur, dipisahake nunggu wilayah ing Metrobus stasiun, lan darurat tombol ing sibuk rute. Ana sing malah pink pengangkutan sing wong ora bisa papan, lan Laud rive, wanita-mung pribadi layanan mendhoan. Nalika sawetara nimbang iki segregating ngukur boten cecek lan berkelanjutan, akeh wanita padha aran aman nggunakake wong-wong mau. Ana uga wis dandan tartamtu antarane komunitas pribumi, utamané kanggo wanita, sing ana ing antarane paling ngrugekke populasi. Wanita pribumi wis historis gerah telung diskriminasi kanggo kang pribumi, miskin, lan wadon, karo tingkat paling dhuwur saka wuta, kematian, domestik panganiaya, lan nemen mlarat. Ing sawetara taun kepungkur, wanita wis ngatur menyang kelompok embroiderers kanggo nggawe lan ngedol padha-perdagangan seni lan diwenehi financial kamardikan. Wanita pribumi uga wis bubar gained unprecedented tingkat politik pemberdayaan luwih lan luwih saka wong-wong mau wis aktif agencies ing lokal pemilu minangka calon wakil ing kutha dewan. Taun iki, kanggo pisanan ing Mexican sajarah, lan pribumi wadon iki mlaku kanggo presiden. Nalika aborsi ing Meksiko dilarang lan penalized ing umum, ana organisasi sing bantuan wanita siksa kehamilan bayangan, apa dening panutup biaya travel sing kanggo Mexico City, mung panggonan ngendi sukarela aborsi wis diijini, utawa dening nyediakake medicine lan iringan sak suwene proses. GIRE (Informasi Group ing Reproduksi Pilihan) iku salah siji saka wong-wong mau. Iku Mexican non-mediawiki, non-pemerintah organisasi sing dipun promosiaken lan mbélani hak reproduksi wanita. GIRE uga mbantu wanita sak mungsuhan legal ing kasus obstetric panganiaya. Sinatra enom klompok onomatopia kanggo nambah catastrophic kahanan apa luwih saka rong yuta buruh domestik. Miturut Dewan Nasional kanggo Nyegah saka Diskriminasi, buruh domestik ana ing antarane paling structurally discriminated apa group: luwih saka wanita ora duwe akses kanggo layanan kesehatan, wolung metu saka sepuluh ora duwe sosial keamanan, lan siji metu saka limang diwiwiti kanggo karya antarane abad sepuluh, lan. A akèh wong-wong mau bisa kanggo luwih saka rolas jam dina, enem dina minggu, kanggo minimal blanja, lan padha lagi ajeg diremehake lan dilecehke dening juragan. Minangka kanggo pemerintah perwakilan, paling asil dandan sing pinunjul iku nambah wanita melu ing politik thanks kanggo implementasine saka stricter quotas mrintahake witjaksono perwakilan saka wanita lan wong-wong ing dhaptar calon ing pemilu. Dina iki, patang puluh loro saka anggota saka Kamar Deputies ing Meksiko sing wadon, dibandhingake menyang OECD rata-rata saka rong puluh-wolung kanggo murah omah nasional legislatures.

Meksiko kang tingkat paling dhuwur katelu ing OECD

About